Metallslangar

Mångsidiga metallslangar för extrema temperaturer

Här hittar du mångsidiga metallslangar som lämpar sig för ett brett område inom olika industrier. Det går bra att transportera nästan alla typer av vätskor i slangen och den klarar temperaturer från så lågt som -200°C upp till 600°C.

Veckad rostfri metallslang i svart

Invändigt:
Veckad rostfri metallslang 304/316
Utvändigt:
Finns med enkel/dubbel fläta 304/316 eller utan

​​​​​​​METALLSLANG
PDF

–  Slang tillverkad i ett storleksintervall från 1/8 ”till 16”,- Finns utan fläta, med fläta och som dubbelflätad för högre tryck, vibrationer och slitstyrka.- UFBX slang är lämplig för ett brett spektrum av industriella tillämpningar, som kombinerar fördelarna med hög fysisk hållfasthet, lång livslängd och goda korrosionsegenskaper.

Metallslangen är också lämplig för att transportera alla typer av vätskor och gaser inom ett tempertur intervallet -200 ° C till 600 ° C.

Metallslang av högsta kvalité

Hos oss på Slangflex kan du köpa metallslangar i olika storlekar mellan 1/8″ till 16”. Alla våra slangar är tillverkade av högsta kvalitet och är gjorda av veckad rostfri metallslang inuti, de finns med enkel och dubbel fläta 304/316 utanpå, eller utan. Dubbelflätade metallslangar är mycket mer slitstarka och klarar högre tryck jämfört med enkelflätade slangar. Detta är möjligt tack vare det extra skyddet som den dubbla flätan ger, då den är mer resistent mot starka vibrationer och högre tryck. Detta gör att livslängden på en dubbelflätad metallslang är mycket längre.

Metallslangens användningsområden

Detta gör att metallslangar är ett utmärkt val för situationer där kemisk resistens krävs eller för om du arbetar med vätskor i extrema temperaturer. De är också lämpliga för användning i miljöer som exempelvis hos olje- och gasföretag.

Våra metallslangar kan även användas till lantbruksutrustning, som avgasslang, i dieseldrivna generatorer och liknande utrustning. I lantbruket fungerar den också utmärkt för transport av spannmål, pellets, sågspån och granulater. Oavsett vad du ska använda vår metallslang till så garanterar vi att den tål tuffa påfrestningar och uppfyller sin funktionalitet under hela sin långa livslängd.

Välj rätt metallslang

Vid val av metallslang är det viktigt att välja en slang med rätt diameter och tryckkapacitet för att säkerställa att den klarar av det arbete den ska utföra. Det är också viktigt att välja en slang som är kompatibel med den vätska eller gas som ska transporteras. Detta kan vara svårt att avgöra själv, kontakta gärna oss på Slangflex så hjälper vi dig att välja rätt. Vi har erfaren och kompetent personal som kan hjälpa dig att välja rätt metallslang för dina specifika behov.

Snabb och prisvärd leverans

Vi på Slangflex ser till att leverera metallslangarna snabbt så att du slipper vänta på att få dem levererade och minimera risken för dyra och onödiga driftstopp. Vi erbjuder också bra kundservice och står alltid tillgängliga för att svara på frågor och ge råd.

Så oavsett vad dina behov är kan Slangflex erbjuda en högkvalitativ metallslang som uppfyller dina krav. Vi erbjuder ett brett utbud av metallslangar med olika storlekar, material och specifikationer för att passa de flesta industrier och användningsområden. Vi är stolta över våra produkter och strävar efter att alltid leverera en produkt av högsta kvalitet och till ett konkurrenskraftigt pris. Så om du behöver en metallslang, tveka inte att kontakta oss på Slangflex för att se hur vi kan hjälpa dig.

Vanliga frågor & svar om metallslangen

Vad används en metallslang till?

En metallslang är en flexibel slang tillverkad av rostfritt stål eller annat metallmaterial som används för att transportera vätskor eller gaser under högt tryck och hög temperatur.

Vilka fördelar har en metallslang jämfört med andra typer av slangar?

Metallslangar är kända för sin höga hållbarhet, motståndskraft mot höga tryck och temperaturer, korrosionsbeständighet och brandbeständighet. De är också flexibla och kan enkelt böjas och formas för att passa olika applikationer.

Vad är de vanligaste användningsområdena för metallslangar?

Metallslangar används vanligtvis inom industrin för att transportera ånga, gaser, kemikalier och andra vätskor under högt tryck och temperatur. De används också i fordonsindustrin, flygindustrin och medicinsk utrustning.

Hur underhåller jag mina metallslangar?

För att säkerställa att metallslangarna fungerar korrekt och har en lång livslängd är det viktigt att de regelbundet inspekteras och underhålls. Det är också viktigt att se till att slangarna inte utsätts för onödig stress eller belastning och att de lagras på rätt sätt när de inte används. För att underhålla dina metallslangar och förlänga deras livslängd, bör du följa dessa tips:

  1. Inspektera slangarna regelbundet för att identifiera eventuella skador, som sprickor, bucklor eller korrosion.
  2. Rengör slangarna med en mjuk borste och vatten för att ta bort eventuell smuts och föroreningar.
  3. Undvik att utsätta slangarna för onödig stress eller belastning, som att dra eller vrida på dem.
  4. Förvara slangarna på rätt sätt när de inte används, för att undvika att de utsätts för skador eller korrosion.
  5. Kontrollera regelbundet att kopplingar och anslutningar sitter ordentligt och att de inte läcker.
  6. Om du misstänker att det finns en läcka i din metallslang, bör du omedelbart stänga av källan till trycket och reparera eller byta ut slangen.
  7. Om du utsätter slangarna för höga temperaturer, se till att de har tillräckligt med ventilation för att undvika överhettning.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att dina metallslangar fungerar optimalt och har en lång livslängd.

Slangflex som leverantör av metallslang

Vi på Slangflex är övertygade om att effektivt och kvalitetsinriktat arbete är nyckeln till långsiktig framgång, både internt inom vår organisation, men också gentemot våra kunder. Med vår gedigna erfarenhet, vårt breda sortiment och vårt fokus på kvalitet och långsiktighet kan du vara trygg i att välja Slangflex som din leverantör av metallslangar. Vi ser fram emot att fortsätta att leverera produkter av högsta kvalitet och erbjuda enastående service till våra kunder.

Vill du veta mer om Metallslangar?

Hör av dig till oss här eller på info@slangflex.se.

Kika även på vårt andra sortiment, vi har bland annat oljeslang & slangvindor!