PROVTRYCKNING AV SLANGAR

 

Vi erbjuder provtryckning av alla typer av slangar upp till storlek 10″.
Beroende på bransch och segment följer vi de standarder som är
gällande för att provtryckningen ska vara adekvat.

Har ni frågor kan ni höra av er i förväg annars är ni välkomna att
komma förbi eller skicka slangarna. Oftast kan vi testa dem samma
eller nästföljande dag.

Certifikat medföljer alltid såklart!

 

provtryckning av slang

Provtryckning av slangar

Vi på Slangflex erbjuder provtryckning av slangar i storlekar upp till 10”. Vi följer självklart alltid de standarder som är föreskrivna för den bransch och segment det gäller. Vi kan ofta testa slangarna samma dag som vi får in dem eller senast nästkommande dag. Självklart så får du även med ett certifikat vid provtryckning av slangar.

Minska risken för olyckor med provtryckning

Minska risken för olyckor och dyra produktionsstopp med hjälp av Slangflex provtryckning. Vi erbjuder provtryckning av dina slangar för att säkerställa slangens kvalitet och driften i din arbetsmiljö.

Våra certifierade servicetekniker provtrycker och säkerhetsklassar dina slangar snabbt och smidigt med ev tillhörande kopplingar och packningar. På så sätt kan du alltid vara säker på att alla slangar som används i din verksamhet är säkra och läckagefria och därmed minimera risken för olyckor.

Det skapar både en säkrare och tryggare arbetsmiljö och minskar även risken för onödiga och dyra stopp i produktionen, vilket såklart är något du alltid vill undvika på din arbetsplats.

Så fungerar en provtryckning

Vid en provtryckning av en slang så börjar vi med att inspektera slangen utanpå och inuti. En kamera kan användas för invändig kontroll. Även packningar och kopplingar undersöks och ersätts om det finns behov för det.

Även en kontroll för att fastställa att slangen är elektriskt ledande mellan anslutningarna utförs.När både slangen och kopplingar har godkänts så förbereds dessa för provtryckning.

Vid provtryckning används ett vattentryck på upp till 30 bar. Efter att provtryckning genomförts så utfärdas ett kontrollintyg med uppgifter som anger om slangen har godkänts eller inte.

All vår personal har alla behörigheter som krävs för att få utföra en godkänd provtryckning och du får alltid med dig ett certifikat som intygar att en provtryckning har utförts på ett adekvat sätt gentemot branschstandarden.

Anledningar till att utföra provtryckning

Det finns många bra anledningar till att göra en provtryckning på dina slangar och kopplingar. Den främsta anledningen är att det är ett enkelt sätt att bidra till en ökad säkerhet i din arbetsmiljö samt att du undviker onödiga och dyra produktionsstopp.

Nedan kan du se en kort lista med de främsta anledningarna till varför du bör utföra provtryckning på dina slangar

  • Skapa en säkrare arbetsmiljö genom att utföra förebyggande kontroller
  • Minska risken för kostsamma produktionsstopp
  • Vi provtrycker din slang samma dag eller nästkommande dag som du lämnar in den
  • Provtryckningen genomförs av certifierad och erfaren personal på Slangflex
  • Vi utfärdar alltid ett certifikat som intygar att provtryckning har utförts på din slang

Säker provtryckning från Slangflex

Om du har mycket slangar som utsätts för hårda påfrestningar och tuffa arbetsförhållanden på din arbetsplats så rekommenderar vi att du utför provtryckning för att säkerställa att de inte finns något läckage eller någon annan defekt på slangen.

En slang som går sönder kan dels utgöra fara på arbetsplatsen för de som arbetar där, men kan även resultera i onödiga och kostsamma driftstopp och ibland kan det ta tid att åtgärda detta.

Då är det istället bättre att du kontaktar oss på Slangflex så att vi kan utföra en branschgodkänd och certifierad provtryckning på dina slangar. Vi kan oftast provtrycka slangen samma dag som vi får in den och alla våra anställda som utför provtryckningen har självklart alla certifikat för att få göra detta på ett korrekt och godkänt sätt.

Tveka inte att kontakta oss på Slangflex redan idag om du är i behov av provtryckning av slangar.

Kika även på vårt sortiment, vi har bland annat oljeslang & slangvindor!