Slangvindor

Slangvindor som komplett paket

Beroende på din slang och ditt krav på utrymme, levererar vi slangvindor som ett komplett kundanpassat paket med slangar, kopplingar och pistolventiler.

För att välja Slangflex Slangtrummspaket för just din unika applikation,
vänligen kontakta vårt säljteam.

För tekniska detaljer om de olika typerna och olika alternativen av slangtrummor, vänligen se Broschyrerna nedan.

slangvindor

Våra serier av slangvindor

 • PDF
 • Med automatiskt fjäderretursystem, används för upprullning av Elaflex slangar upp till 25m i max DN 50
 • Robust konstruktion med förstärkt returfjäder
 • Slangen blir ansluten till våta delen av rörsystemet på trummans insida
 • Vanlig användning: HD 25 med ZVA 25 eller LPG 25 med DGC
 • Kopplingar för tankbilar
slangvinda
slantrumma

Många alternativ av slangvindor

Modulär design på slangvindorna för att möta dina önskemål

Vi har utökat vårt produktsortiment med Slangvindor – Skräddarsydda och tillverkade av vår leverantör Elaflex. Våra slangvindor är utrustade med våra slangar, kopplingar och tankningspistoler och levereras som ett komplett paket.

Dessa paket av slangvinda används vanligtvis på depåer, tankbilar, stationära eller mobila tankningsapplikationer. Tillverkaren Elaflex är välkända för hög kvalité standard, uppfyller CE- föreskrifter och uppfyller europeiska hälso-, säkerhets- och miljöstandarder.

Slangvindorna finns med olika upprullningssystem: manuell – fjäderretur – motordriven (elektriskt, hydrauliskt och pneumatiskt). Lämpliga för olika typer av media såsom bensin, diesel, flygbränsle, urea blandning (AdBlue), rengöringsmedel, lösningsmedel, oljor, vatten, gas m.m.

Vi kan erbjuda trummor för slangar från DN 13 upp till DN 200 och i alla längder. Beroende på slangkonfigurationen och tillgängligt utrymme, kan alla slangvindor levereras helt anpassningsbara i mått, färg, material och efter användningsområde, allt för att passa just era önskemål.

Fördelar med slangvinda

 • Hög kvalitativ standard och lång livslängd
 • Många möjligheter och individuell konstruktion
 • Slangvindan levereras komplett testad som ett system med slangar, kopplingar samt pistolventiler
 • Konkurrenskraftiga priser
 • Korta leveranstider

Slangvindor är en optimal kompletterande produkt till Slangflex produktsortiment. Våra produkter levereras sedan årtionden framgångsrikt  inom många olika områden såsom stationära samt mobila tankningsapplikationer (bensinstationer, depåer och tankbilar),maritim bunkering, tankning av flygplan, kemisk industri, försvarsmakten och för brandbekämpning.

Kika även på vårt andra sortiment, vi har bland annat droppfria kopplingar & LNG slang!

Slangvindor och Slangupprullare

Slangvindor & slangupprullare hjälper dig att alltid hålla ordning på vattenslangen. Du kan välja mellan en medtagbar slangvagn på hjul, eller om du vill ha en fast monterbar slangvinda att montera på exempelvis husväggen. Många modeller har en medföljande vattenslang, var noga med att kontrollera så att längden räcker för dina behov. De vanligaste cirka längder ligger på 10 – 50 meter.

Hos oss på Slangflex hittar du både slangvindor, slangupprullar och slangtrummor för alla ändamål av hög kvalitet. Med en slangvinda från oss kan du enkelt hålla bra ordning i din trädgård. En trädgårdsslangvinda används som förvaring för ding slang på ett enkelt sätt som nästan inte tar någon plats.

Vi har ett stort utbud av olika typer av slangvindor. Du kan välja mellan en slangvinda för väggar som skruvas fast på exempelvis husväggen eller garaget eller mobila slangvagnar som du enkelt kan flytta runt med. Våra Vattenslangvindor har olika räckvidd och du kan även koppla ihop den med en separat slang om du behöver en ännu längre räckvidd.

Förvara trädgårdsslangen i en slangvinda

Sommarhalvåret är då man använder vattenslangar mest till att exempelvis vattna gräsmattan eller sitt trädgårdsland. Det går alldeles utmärkt att förvara din slangvinda utomhus på sommaren och du kan antingen har slangen utrdragen på gräsmattan eller ha den ihoplindad i din slangvinda.

Men när vintern närmar sig så bör du förvara din slangvinda inomhus för att inte riskerar att slangen fryser och går sönder.

Så monterar du en slangvinda

Det du behöver för att kunna koppla in din slangvinda är tillgång till vatten. Om du väljer en slangvinda som ska väggmonteras så rekommenderar vi att du monterar fästet på en vägg i närheten av ett vattenuttag. Koppla sedan ihop anslutningsslangen med vattenutkastet och en passande krankoppling. När vintern kommer kan du enkelt ta loss hela slangvindan och förvara den inomhus.

Slangupprullare

En slangupprullare underlättar hantering av olika typer av slangar och ger en välordnad och säker förvaring när de inte används. En slangrulle är försedd med automatiskt spjäll som öppnar och stänger vid in- och utrullning av slangen.

En slangupprullare kan användas till flera olika typer av slangar som exempelvis vattenslangar, dammsugarslangar, tryckluftslangar och mycket annat. Dessa passar perfekt att montera högre upp på väggar i exempelvis garage för privat bruk eller i industrilokaler om den ska vara till en arbetsplats.

Vissa slangupprullare som används för exempelvis dammsugarslangar kan fås med en mikrobrytare som ger en signal vid in- respektive utrullning av slangen för att starta och stoppa dammsugaren som är ansluten till slangen.

Slangvindor och slangupprullare till bra priser

Vi på Slangflex strävar alltid efter att kunna erbjuda dig som kund hos oss de lägsta priserna på våra produkter utan att tumma på kvalitén. Vi erbjuder ett stort utbud av slangvindor, slangupprullare och slangtrummor i vårt sortiment och du kan garanterat hitta en produkt som uppfyller just dina behov.

När du är i behov av en slangvinda eller slangupprullare av hög kvalitet så bör du vända dig till oss på Slangflex för att få en bra produkt som håller länge och som passar dina önskemål. Hos oss hittar du bland annat slangvindor för privat bruk som kan monteras på exempelvis husväggen eller garaget så att du enkelt och smidigt kan hålla ordning och reda i trädgården på sommaren. Vi erbjuder även ett stort utbud av slangar för olika ändamål.

Om du är i behov av en slangupprullar till garaget eller verkstaden exempelvis så hittar du även det hos oss. Vi har även slangupprullare som passar bra för exempelvis tryckluft och dammsugarslangar som kan användas i industrilokaler.

Så oavsett vilken typ av slangförvaring du behöver så kan du hitta slangvindor, slangupprullare och slangtrummor till bra priser och hög kvalitet hos oss på Slangflex.

Meny