ADR Skyltar & skylthållare

ADR-skyltar för fordon som transporterar farligt gods

ADR Skyltar

Vikbara skyltar
vikbar adr skylt
Präglade skyltar
adr skylt
Blädderskyltar
blädder adr skylt
Växelskyltar
adr skylt för växelskylt

Skylthållare

Skylthållare
adr skylthållare
Sifferhållare – Enradig
sifferhållare för adr skylt

Adr-skyltar

För dig som är i behov av Adr-skyltar så har vi på Slangflex ett stort urval av alla skyltar du kan tänkas behöva. Enligt det europeiska regelverket för transport av farligt gods på väg så måste alla fordon som transporterar någon typ av farligt gods på vägarna vara utrustade med en Adr-skylt som indikerar detta och som talar om vad det finns för produkt i tankarna på exempelvis en lastbil.

Några exempel på farligt gods är explosiv vara, brandfarligt ämne, frätande ämne, explosiv vara och mycket annat. Oavsett vilken Adr-skylt du är i behov av så kan du hitta och beställa den hos oss på Slangflex.

Mer information om hantering och transport av farligt gods

Adr-skyltar för kollin

Varningsskyltar som är avsedda har en kvadratisk form som är minst 100 mm x 100 mm. Den ska vara  ställd på ett hörn, alltså diamantformad. Om kollits utformning och modell kräver att storleken på skylten måste minskas så är detta tillåtet. Förutsättningen är dock att symboler och andra delar i etiketten förblir tydliga och synliga. I delavsnitt 5.2.2.2 i ADR-S och RID-S hittar du vilka bestämmelser som finns om Adr-skyltar för kollin.

Märkningar

När man transporterar vissa typer av farligt gods i stora mängder kan det tillkomma ytterligare märkningskrav som ska fungera som komplement till eller istället för enbart varningsetiketter. Även dessa hittar du hos oss på Slangflex. Vi har även olika typer av hållare till dina Adr-skyltar så att du enkelt kan sätta fast dom där det krävs.

Det är viktigt att du är medveten om en extra märkning krävs eller inte. Om du har några frågor om våra skyltar eller kompletterande märkningar så är du välkommen att kontakta oss. Alla våra Adr-skyltar och adr-etiketter är självklart godkända och följer de föreskrifter som finns, så att du som handlar från oss alltid kan känna dig helt trygg och säker.

Vill du veta mer om ADR Skyltar?

Hör av dig till oss här eller på info@slangflex.se.

Kika även på vårt andra sortiment, vi har bland annat oljeslang & slangvindor!