Oljeslangar

Mångsidiga oljeslangar för extrema temperaturer

Våra oljeslangar är väldigt lätta att hantera och finns både som veckad och slät slang. Du hittar även LT oljeslangar hos oss som kan användas till  tankbilstrumslang i regioner med extremt låga temperaturer.

OLJESLANG TYP HD 50

Invändigt:
NBR svart, sömlös, antistatisk
Förstärkningar:
Textilförstärkningar
Utvändigt:
Chloroprene (CR), svart antistatisk resistant mot slitage, väder

HD
PDF

​​​​​​Oljeslang

Marknadens högsta kvalitet

Temperaturområde – 30 ° upp till + 90 ° C.
Rengöring med ånga upp till 150 ° C / max. 30 min .

Arbetstryck 10 / 16 Bar

TW/LTW
PDF

​​​​​​​
​Lättviktig lossningsslang / fallslang

Otroligt flexibel och lätt att hantera.
​​​​​​​Finns både som slät och veckad.

Temperaturområde – 40 ° upp till + 90 ° C.

Arbetstryck 10 / 16 Bar

Storlekar upp till 8″

OLJESLANG TYP LTW

Invändigt:
NBR svart, sömlös, antistatisk
Förstärkningar:
Textilförstärkningar, stålspiral
Utvändigt:
Chloroprene (CR), svart antistatisk resistant mot slitage, väder

OLJESLANG TYP LTX 80

Invändigt:
NBR svart, sömlös, antistatisk
Förstärkningar:
Textilförstärkningar, stålspiral
Utvändigt:
Chloroprene (CR), svart antistatisk resistant mot slitage, väder

LTX
PDF

​​​​​​​
​Lättviktig lossningsslang / fallslang

Otroligt flexibel oljeslang, lätt att hantera.

Temperaturområde – 30 ° upp till + 90 ° C.

Arbetstryck 4 Bar

Storlekar 3-4″

LT
PDF

Oljeslang

Lämplig som tankbilstrumslang som används

i regioner med extremt låga temperaturer.

Temperaturområde: från -50° C upp till +90° C.

Nom. tryck PN 16 bar, sprängtryck > 64 bar.

LT slang

Invändigt:
NBR svart, sömlös, antistatisk
Förstärkningar:
Tänjbara textilfl ätor av Reyon utan metalltrådar
Utvändigt:
Chloroprene (CR), elektriskt ledande, ozon- och flamresistent, hög nötningsresistens.

Oljeslangar av högsta kvalité

Hos oss på Slangflex hittar du oljeslangar med marknadens högsta kvalitet. Våra oljeslangar är tillverkade av svart NBR som är sömlös och antistatisk invändigt och Chloroprene (CR), svart antistatisk som är resistent mot slitage och väder utvändigt. Den är textilförstärkt för att klara de tuffaste påfrestningarna och ha en lång livslängd.

Temperaturområdet för slangen ligger på  – 30 ° upp till + 90 ° C och den tål rengöring med ånga upp till 150 ° C / max. 30 min . Arbetstryck är 10 / 16 Bar.

Dessa slangar har Tänjbara textilflätor av Reyon utan metalltrådar som gör att slangen är lätt att böja som man vill och blir väldigt flexibel. Oavsett vilket ändamål du har med din oljeslang så garanterar vi på Slangflex att du kan hitta rätt slang hos oss som tål tuffa påfrestningar och som ger dig en lång livslängd på din slang.

Välkommen till oss för att hitta den rätta oljeslangen för dig och ditt företag.

Vanliga frågor och svar om oljeslangar

Vad används en oljeslang till?

En oljeslang är en flexibel slang som används för att transportera olja eller andra smörjmedel från en behållare till en annan. Oljeslangar används ofta i hydrauliska system för att transportera hydraulvätska från en pump till hydrauliska cylindrar eller motorer. De kan används också i motorer för att transportera motorolja från oljetanken till olika delar av motorn, inklusive kolvringar och lager.

Vilken typ av slang ska jag välja för min applikation?

Valet av oljeslang beror på flera faktorer, inklusive typen av olja som ska transporteras, temperaturen och trycket i systemet och längden på slangarna. Det är viktigt att välja en slang som är kompatibel med oljan och som klarar av de krav som ställs på systemet. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att välja rätt.

Hur installerar jag en oljeslang?

Oljeslangar installeras vanligtvis med hjälp av kopplingar som skruvas fast på varje ände av slangarna. Det är viktigt att säkerställa att kopplingarna är ordentligt monterade och tätade för att undvika läckage.

Hur underhåller man en oljeslang?

För att säkerställa att oljeslangarna fungerar korrekt och har en lång livslängd är det viktigt att de regelbundet inspekteras och underhålls. Här är några tips för att underhålla oljeslangar:

  1. Inspektera slangarna regelbundet: Oljeslangar bör inspekteras regelbundet för att identifiera tecken på skador eller slitage. Kontrollera slangarna noggrant för sprickor, bristningar eller andra tecken på skador.
  2. Byt ut slangar som är slitna eller skadade: Om du hittar en skadad oljeslang bör du omedelbart byta ut den för att förhindra läckage eller andra problem. Slangar som visar tecken på slitage bör också bytas ut innan de går sönder.
  3. Rengör slangarna: Oljeslangar bör regelbundet rengöras för att förhindra att smuts och grus fastnar i slangarna och orsakar skador. Använd en mild tvållösning och vatten för att rengöra slangarna, och se till att de är helt torra innan du använder dem igen.
  4. Använd rätt typ av olja: Oljeslangar bör endast användas med oljor som är kompatibla med slangarna. Användning av oljor som inte är lämpliga för slangarna kan orsaka skador eller minska livslängden på slangarna.
  5. Förvara slangarna på rätt sätt: Oljeslangar bör förvaras på en torr och sval plats, skyddade från direkt solljus och andra värmekällor. Förvara slangarna i en rullad position snarare än i en böjd position för att undvika deformation.

Vill du veta mer om Oljeslangar?

Hör av dig till oss här eller på info@slangflex.se.

Kika även på vårt andra sortiment, vi har bland annat LPG slang & en slangvinda som passar dig!